Η ΝΟΝΑ ΜΟΥ Η ΠΟΠΗ ΠΑΝΑ

ΕΝΑΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Μαρμελάδα βερίκοκο της ποπης



Μαρμελάδα βερίκοκο




υλικα



3 κιλά βερίκοκα ζυγισμένα με το κουκούτσι τους

2,5 κιλά ζάχαρη

½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού



διαδικασια

1.-Πλένετε τα βερίκοκα ,τα ανοίγετε στη μέση και βγάζετε το κουκούτσι.



2.-Σε μία κατσαρόλα βάζετε μία στρώση βερίκοκα μία στρώση ζάχαρη, μία στρώση βερίκοκα και συνεχίζετε.

3.-Τα αφήνετε όλη τη νύχτα .Την άλλη μέρα βάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και τα αφήνετε να βράσουν.

4.-Αν χρειαστεί ξαφρίζετε.΄ Οχι όμως μετά τον πρώτο βρασμό γιατί αυτός ο αφρός είναι ζάχαρη.

5.-Βράζετε τη μαρμελάδα για περίπου μισή ώρα μετά τον πρώτο βρασμό της. Οσο πιο πολύ την αφήνετε τόσο πιο πολύ σκουραίνει. Μόλις δείτε ότι δένει η μαρμελάδα ρίχνετε τον χυμό λεμονιού, και ανακινείτε την κατσαρόλα Κι αποσύρετε από τη φωτιά.

6.-Όταν κρυώσει την μοιράζετε σε βαζάκια. Φυλλάσεται στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου